TOKİ Esenler projesinde temel atılıyor

13 March 2019

Türkiye'nin tüm bölgelerinde hayata geçirdiği sosyal konut projeleri ile dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), diğer yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. TOKİ bu bağlamda İstanbul'da TOKİ Esenler projesi ile dev dönüşüm çalışması yürütüyor.

TOKİ Esenler projesinde 14 Mart'ta temellerin atılacağı bildirildi. TOKİ tarafından Esenler Belediyesi'ne devredilen ve "Rezerv Yapı Alanı" ilan edilen bölgede, "Akıllı ve Güvenli Şehir" konseptiyle modern konutlar inşa edilecek.

Esenler Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmeye göre, temel atma töreni yarın saat 14:00'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katılımıyla Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Merkezi'nde yapılacak.

ETAPLAR HALİNDE İNŞA EDİLECEK

TOKİ Esenler projesinin etaplar halinde tamamlanacağı bildirildi. Proje, 16 bin 500 aileyi ilgilendiren bir bölgede hayata geçirilecek. Öte yandan proje kapsamında bin 559 konut inşa edilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, taşınan vatandaşların boşalttığı imara kapalı alandaki evlerin yerlerinin kesinlikle imara açılmayacağının altını çizerek, "Plan lejantında ne görünüyorsa öyle kalacak. Okul alanındaysa okul yapılacak. Yeşil alanda ise çocuk parkı yapılacak. Otopark alanı görünüyorsa otopark yapılacak. Kültür merkezi, spor alanı gibi yerlere de kültür merkezleri, spor alanları yapılacak. Böylelikle mevcut mahalle ve sokaklarımızda da 1.5 milyon metrekare bir alan açılacak ve büyük bir ferahlama yaşanacak" ifadelerini kullandı.