TOKİ İstanbul Kayaşehir’de kuralar bugün çekiliyor

23 July 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar ve orta gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında konut projelerine devam eden TOKİ, İstanbul Kayabaşı’nda hayata geçireceği 140 konutluk Kayaşehir Projesi’nin kura çekimlerini ise bu gün yapacak.

Proje kapsamında 38’i 1 oda 1 salon (31 adeti Teslimli, 7 adeti Teslimsiz) ve 102’si 2 oda 1 salon (26 Teslimli, 76 Teslimsiz) olmak üzere toplam 140 konut yer alacak. Konut sayısının fazlalığından ötürü, hak sahipleri kura çekimiyle belirlenecek. Projede yer alan her konut için 1 asil ve 1 yedek alıcı belirlenecek. Geriye kalan başvuru sahipleri ise 2. Yedek alıcı listesini oluşturacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği 140 konutluk projeden ev sahibi olmaya hak kazananlar, yüzde 12 peşin ve 180 taksitle ödeme yapabilecekler. Projede ilk taksit ödemesi ise şu şekilde yapılacak; Teslimli konutlarda sözleşme imzalama tarihini takip eden ay, teslimsiz konutlarda ise teslim tarihini takip eden ayda ilk taksit yatırılacak. Ödemeler her ayın en geç 20. Gününe kadar yapılabilecek.

Kayaşehir Projesi kura çekim işleri bugün saat 10:30’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın İstanbul’daki Hizmet Binası’nın konferans salonunda gerçekleştirilecek. (toki.gov.tr)