TOKİ İzmir Torbalı projesinin kuraları 7 gün sonra çekilecek

03 July 2018

İzmir Torbalı’da TOKİ tarafından hayata geçirilen ve toplamda 286 konuttan meydana gelen projenin kura çekim işlemleri önümüzdeki hafta yapılacak. Proje kapsamında inşa edilen konutların tamamı alt ve orta gelirli ailelere hitap ediyor.

2 oda 1 salon ve 3 oda bir salon daire seçenekleri bulunan projedeki 286 konuttan 127’si dar gelirli vatandaşlara, 159’u ise orta gelirli vatandaşlara satılacak. Projede yer alan dairelerin fiyatları ise 166 bin 709 liradan başlıyor.

Projedeki 2+1 dairelerden birine sahip olmak isteyenler yüzde 12 peşinat ve 815.02 lira taksitle ödeme yapabilecekler. 3+1 daireler için ise peşinat oranları yüzde 10, 15 ve 25 olarak belirlenmiş durumda. Bu tip dairelerden birine sahip olmak isteyenlerin aylık olarak ödemesi gereken minimum taksit tutarı ise 1.600 lira.

Kura çekimleri 9 Temmuz’da yapılacak olan proje, bölgede bulunan pek çok noktaya kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Projeden ev sahibi olanlar, uygun fiyat, kolay ödeme koşullarının yanında daha pek çok imkan ve hizmete kavuşma olanağı yakalıyorlar.

Projeden ev sahibi olmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Öncelikle, başvuruyu yapan kişinin son bir yıldır İzmir’de ikamet etmesi gerekiyor. Yine projeden ev sahibi olmak isteyenlerin üzerine tapulu herhangi bir konutun bulunmaması ve daha önce herhangi bir bankadan konut kredisi çekmemiş olması aranan şartlar arasında.