TOKİ Karabük Emekli Evleri projesinin ihalesi yapıldı

22 December 2017

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından Karabük Belen Mahallesi’nde inşa edilecek olan bin 144 konutluk Emekli Evleri projesinin ihalesi gerçekleştirildi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut tarafından da iki senedir projesi takip edilen Belen Köyü Mahallesinde yapılmasına karar verilen TOKİ projesi yapılan ihalenin ardından başladı. İnşa edilecek bin 144 konutluk proje kapsamında ayrıca ticaret merkezi, sosyal tesis, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işleri de bulunuyor. 

Projedeki konutların yükseklikleri zemin artı 4 olan konutların 833 âdeti 2+1, 311 adedi ise 3+1 planında tasarlanıyor. Yatay mimariyle eski Türk evlerinin dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplamalar, ahşap görünümlü fibercement kaplamalar, bina köşelerinde taş görünümlü fugalı kaplamalar, cumba görünümü veren çıkmalar, payandalar, söveler, dekoratif pencereler ve geniş balkonlarla dizayn ediliyor.

TOKİ projesiyle yerleşim alanı, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı ile adeta yeni bir mahalle kurulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, “Bu zamana kadar ev sahibi olamamış emeklilerimiz Belen Mahallesinde yapılacak olan TOKİ konutları projesiyle uygun ücretle ve düşük geri ödeme imkânı ile ev sahibi olabilecekler. Emeklilerimizi ev sahibi yapalım fikrini ilk ortaya atan Mehmet Ali Şahin Bey’e teşekkür ederiz. İki senedir de onun gözetimi dâhilinde projeyi takip ettik ve sonunda ihaleye çıkartıldı. Önümüzdeki aylarda inşaatın startı da verilecek. En yakın zamanda ilk etabın kura çekimini de yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.