TOKİ Kayseri Tomarza projesinde 2'nci etap temelleri atıldı

25 July 2019

Büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu şehirlerinde de sosyal konut üretme çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. TOKİ'nin Kayseri'deki çalışması Tomarza projesinde 2'nci etap çalışması resmen başladı.

TOKİ Kayseri Tomarza projesinin 2'nci etap temel atma törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve milletvekillileri katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Büyükkılıç, Kayserililere az konuşan, çok çalışan bir anlayışla hizmet vereceklerini belirtti.

Projenin hayat bulduğu Tomarza bölgesine verilen hizmetlerden bahseden Büyükkılıç, "Az konuşan çok çalışan bir anlayışla çalışıyoruz. KASKİ’miz Tomarza’ya beş sene içinde 25 milyon lirayı bulan alt yapı hizmeti getirdi. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 10 bin tonu aşan sıcak asfalt, 150 km’yi aşan birinci ve ikinci kat asfalt, 210 bin metrekare kilitli parke, Kadın ve Gençlik Merkezi, 22 bin 700 metrekare park, 2 bin 300 metrekare pazaryeri yapıldı. Beş yılda yapılan yatırımlar 47 milyon lirayı buldu. İnşallah eksikleri tamamlamaya, beklentilere cevap vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ'YE 83 YENİ KONUT

Bir yandan yeni proje çalışmalarını da sürdüren TOKİ, Kırklareli Pehlivanköy'de 83 yeni konut inşa edecek. İhale sürecinde olan projenin ihalesinin 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılacağı bildirildi. Öte yandan projedeki konut tipleri, fiyatları ve ödeme seçenekleri hakkında henüz bilgiler bulunmuyor.