TOKİ kurasız bankasız ev sahibi olma imkanı sunuyor

09 September 2018

‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasıyla başlayan konut sektöründeki hareketlilik devam ediyor. Şimdiye kadar alt ve orta gelir grubundan binlerce vatandaşı ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) haya geçirdiği ‘açık satış’ yöntemiyle pek çok kişiyi kurasız ve bankasız bir şekilde ev sahibi yapıyor.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, TOKİ, Ankara, Bursa, Sakarya, Samsun, Denizli ve Ordu dahil olmak üzere 25 kentte hayata geçirdiği 3 bin 81 konutu ‘açık satış’ seçeneğiyle satışa çıkarıyor. Bu adımıyla binlerce vatandaşa kolay yatırım imkanı sunan TOKİ, kurasız olarak satışa sunduğu konutlar için kendi bünyesinde, 3 farklı peşinat miktarına göre 3 farklı taksit seçeneği sunuyor.

Oldukça uygun fiyatlarla satışa sunulan konutlarda 96, 108, 120 ve 144 ay taksit imkanı bulunuyor. 3 bin 81 konut için en düşük fiyat 80 bin liradan başlıyor. Aynı şekilde vadeli olarak ev sahibi olmak isteyenler aylık 323 liradan başlayan taksitlerle ödeme yapabiliyor. Açık satış yöntemiyle satışa sunulan konutların peşinat bedelleri ise yüzde 10, yüzde 20 ve yüzde 25 şeklinde değişiyor.