TOKİ Mersin Mut’ta 520 konut yükseltecek

01 March 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve belediyenin ortaklığıyla Mersin'in Mut ilçesinde 520 konut hayata geçirilecek. Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, başlatılan projenin özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmelerini sağlayacağını dile getirdi.

Özellikle dar gelirli vatandaşlar için bir fırsat olacağını belirten Yılmaz, "Mut'a 2'nci etap için yaptığımız başvuru TOKİ tarafından kabul edildi. Başvuruları belediyemiz bünyesinde almaya başlıyoruz. Bu projeyle özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesini amaçlıyoruz. Biz de belediye olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü çalışmayı yapıyoruz" diye ekledi.

"İKİ FARKLI TİPTE KONUT OLACAK"

Hayata geçirilecek konutların; alt gelir konut grubu için 2+1, standart konut grubu için 3+1 olarak, merkez Deveci Mahallesi'ndeki geçtiğimiz yıllarda yapılan 1. Etap TOKİ konutlarının olduğu yere yapılmasının planlandığı sözlerine ekledi. İnşa edilen konutlarla ilgili yapılacak başvurularda 2+1 konut için 4 bin TL, 3+1 konut için ise 6 bin TL başvuru bedeli olarak alınacağı da kaydetti.