TOKİ Mudurnu'da 126 konut inşa edecek

08 March 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tecrübesiyle Bolu'nun Mudurnu İlçesi, Taşkesti Beldesi'nde yeni bir konut projesi hayata geçirilecek. Projede toplam 126 konut yer alacak. Söz konusu Bolu Mudurnu projesinin ihalesi de yapıldı. Düzenlenen ihale kapsamında ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de bulunuyor.

;İnşa edilecek olan projedeki konutların yükseklikleri zemin+3 olan konutların 78'i 2+1 ve 48'i ise 3+1 planında tasarlanıyor. 

Modern ve geleneksel mimariyi birleştiren, gelenekten geleceğe varma arayışını benimseyen TOKİ, mimaride şehirlerimizin yöresel dokusunu ön plana çıkarmayı da hedefliyor.

TOKİ, koruma altına alınmış Mudurnu eski Türk evlerinin mimari dokusu dikkate alınarak dizayn edilen projede; ahşap görünümlü cephe kaplamaları, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri, payandalar, cumba görünümlü çıkmalar modernize edilerek kullanıyor. 

Ayrıca projeyle konutların yanı sıra ticari birimleri, spor ve oyun alanları, parkları, peyzajıyla kaliteli ve güvenli bir yaşam alanı meydana getiriliyor.