TOKİ Şanlıurfa Hilvan kurası çekildi

23 February 2018

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Türkiye genelinde inşa edilen konutların kıra çekilişleri devam ediyor. TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının bugün kuraları çekildi. TOKİ'nin yurt genelinde sosyal konut üretimine hız verirken, başvuruları tamamlanan konut projelerinde hak sahipliği kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi. 

TOKİ, Türkiye genelinde inşa edilen sosyal konut projeleri ile uygun şart ve koşullarda ev sahibi olma imkanı sunuyor. TOKİ, 2018 yılı konut projelerini ara vermeden sürdürüyor. TOKİ Türkiye Geneli Satışları kapsamında Şanlıurfa Hilvan'da inşaatı devam ediyor. TOKİ'nin noter huzurunda düzenlenen kura çekilişine idare yetkilileri ve başvuruda bulunan vatandaşlar katılım sağladı. Gerçekleştirilen kura çekilişi ile hak sahibi olan 93 vatandaş kura ile evleri belirlendi. 

Kura çekilişi öncesi konuşma yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Hilvan Belediyesi olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ödeme kolaylığı da göz önüne alınarak dar gelirli ailelerin barınması için 98 konutun yapımına başlandı. Bundan sonraki süreçte gelecek talepleri de göz önüne alarak 3. Etap için başvuruda bulunacağız. Konut sahibi olan aileleri tebrik eder hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.