TOKİ Silivri Alipaşa projesinde kura çekimi yapılıyor

27 June 2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 67 ilde hayata geçirilen 50 bin sosyal konut projesinin İstanbul ayağında yer alan projelerde kura çekimleri başladı. Dün Kayabaşı projesinde başlayan kura çekimleri yarın TOKİ Silivri Alipaşa projesinde devam edecek.

TOKİ Silivri Alipaşa projesi kapsamında 685 adet konut satışa sunuldu. Başvuruların sonra erdiği projede kuralar 28 Haziran 2019 günü saat 10:00'da Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde noter huzurunda gerçekleştirilecek.

UYGUN FİYATLAR DİKKAT ÇEKİYOR

İstanbul'da son yıllarda özellikle arsa fiyatlarının oldukça yükseldiği Silivri'de konut dünyası da hareketlendi. İlçede konut yatırımları devam ederken TOKİ'nin de projeleri yer aldı. 50 bin sosyal konut projesi kapsamında TOKİ Silivri Alipaşa projesinde sunulan konutların fiyatları 195 bin TL ile 294 bin TL arasında değişiyor.

Projeden konut sahibi olmaya hak kazanan yatırımcılara 180 ay kadar vade seçeneği sağlanıyor. Öte yandan projedeki 2+1 konutların aylık taksitleri 651 TL'den, 3+1 konutların aylık taksitleri bin 308 TL seviyesinden başlıyor. Yatırımcılar 2+1 daireler için en az 22 bin TL peşinat, 3+1 daireler içinse en az 28 bin TL peşinat ödemekle yükümlüler.

TOKİ SİLİVRİ ALİPAŞA SÖZLEŞME DÖNEMİ

Yarın yapılacak kura çekiminden sonra projeden konut sahibi olmaya hak kazanan yatırımcılar, HalkBank aracılığıyla sözleşme imzalayacaklar. Öte yandan kurada hak sahibi olamayan yatırımcılar, 2 iş günü içerisinde ödedikleri başvuru bedelini geri alabilecekler.