Toki Sincan Saraycık Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

05 November 2016

TOKİ ile Sincan Belediyesi tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Sincan Saraycık kentsel dönüşüm projesinde 3. etap 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sincan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Sincan Saraycık kentsel dönüşüm projesi başladı. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan projede yüklenici firmalar çalışmalara start verdi.

Toplam 20 bin konuttan oluşan Sincan Saraycık kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında 100 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Projede konutların yanı sıra 7 adet cami, 6 adet sosyal tesis, alışveriş merkezi, 2 adet kapalı yeri, sağlık tesisleri ve 10 eğitim alanı yer alacak.

500 hektar alan üzerinde yaşama geçirilecek olan projenin ilk etap ihalesi 20-28 Eylül tarihlerinde yapılmıştı. Yüklenici firmalara yer teslimi yapılan ilk iki etap bin 945 konut, 5 ticaret merkezi, 2 cami ve 32 derslikli lköğretim okulu için şantiye kuruldu.

822 adet konut, 1 ticaret merkezi, 1 cami ve otoparktan meydana gelen 3 etap 28 Kasım'da ihaleye çıkıyor. Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanan gecekonduların yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Anlaşma sağlanamayan hak sahipleri için ise mahkeme süreci devam ediyor.