TOKİ sosyal konut çalışmasında en çok 3+1 konut tercih ediliyor

21 December 2019

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulan ve başvuruların alınmaya başladığı TOKİ 100 bin sosyal konut projelerinde başvuru sayısının 5 gün içerisinde toplam 356 bin 633 sayısına ulaştığı bildirildi. Öte yandan başvurular içerisinden 2+1 konutları tercih edenlerin yüzdesi 40 olurken 3+1 konut tercihi yüzde 60 seviyesinde görüldü.

E-Devlet üzerinden de başvurular sürüyor. E-Devlet üzerinden başvurusunu tamamlayan 226 bin 299 vatandaşın başvuru ücretini yatırdığı belirtildi. Vatandaşlara banka şubesine gitmeden kolay bir şekilde başvuru yolu sunan e-Devlet başvurularını tercih edenlerin oranı yüzde 50'yi buldu.

HALKBANK DA BAŞVURU ALACAK

Projeler için HalkBank 11 ilde Pazartesi günü itibarıyla başvuru alınacağını açıkladı. İşte o projeler: Adana Sarıçam Projesi, Aksaray Merkez Projesi, Ankara Sincan Projesi, Bursa İnegöl Projesi, Erzurum Aziziye Projesi, Gaziantep Şehit Kamil Projesi, Isparta Merkez Projesi, İzmir Karabağlar Projesi, İstanbul Tuzla Projesi, Kocaeli Gebze Projesi, Konya Selçuklu Projesi.

ÇALIŞMALAR YENİ YILDA BAŞLAYACAK

81 ilde hayata geçirilecek TOKİ 100 bin sosyal konut projelerinde inşaat çalışmalarının 2020 yılının ilk yarısında başlaması bekleniyor. Projelerde kura takvimi ve konut teslim tarihleri daha sonra duyurulacak.

Projelerde satışa sunulan 2+1 konutların fiyatları 140 bin TL'den başlarken 3+1'lerde fiyatlar 210 bin TL'den başlıyor. Yatırımcılara 240 aya kadar vade imkanı da sağlanıyor.