TOKİ tarafından 21 şehirde 263 arsa satışa sunuldu

10 August 2021

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aynı zamanda dönem dönem yatırım fırsatı da sunuyor. TOKİ mülkiyetinde bulunan gayrimenkuller için ihale yoluyla satış yapılıyor.

TOKİ'den yapılan bilgilendirmeye göre, 21 şehirde yer alan toplam 263 adet arsa için gayrimenkul satış ihalesi yapılacak. Satış ihalesinde açık artırma geçerli olacak.

Söz konusu ihalelerin 26 ve 27 Ağustos 2021 günleri düzenleneceği belirtildi. İhaleler; TOKİ Ankara Bilkent hizmet binası ve İstanbul hizmet binasında eş zamanlı olarak düzenlenecek. Aynı zamanda online olarak da katılım gösterilecek.

ARSALARIN ÖZELLİKLERİ

TOKİ tarafından satışa sunulan arsaların; konut, ticaret, sanayi, özel sağlık tesis alanı, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon imar durumlarını taşıdığı belirtildi. Arsalara ve ihaleye dair diğer detaylara TOKİ İl Müdürlükleri aracılığıyla ulaşılabilir.

Satışa sunulan arsalar şu şehirlerde yer alıyor: Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Çorum, Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Konya, Malatya, Niğde, Sivas, Van, Erzincan, Elazığ, Gaziantep ve Giresun.

26 Ağustos'ta düzenlenecek ilk oturumda Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Çorum illerinde yer alan arsalar satılacak. 27 Ağustos'taki ikinci oturumda ise Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Konya, Malatya, Niğde, Sivas, Van, Erzincan, Elazığ, Gaziantep ve Giresun şehirlerinde bulunan arsalar satılacak.

Arsalar için kolay ödeme imkanları sunulacak. Buna göre, yüzde 20 peşinat verilmesi durumunda 60 ay vadeli ödeme planları hazırlanacak.