TOKİ Trabzon Çaykara projesi başlıyor

07 April 2020

Türkiye'nin birçok şehrinde hayata geçirdiği sosyal konut projelerinin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de yürüten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Trabzon'un Çaykara ilçesinde de kentsel dönüşüm çalışmaları yürütüyor.

TOKİ Trabzon Çaykara projesinde ihale tarihi yaklaştı. Projenin 1'inci etap çalışması için 9 Nisan'da ihale düzenlenecek. Söz konusu ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacağı bildirildi. Projede inşaat çalışmalarının ise ihaleden sonra kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra başlaması bekleniyor.

TOKİ Trabzon Çaykara projesinin 1'inci etap çalışmasında 85 adet konut, 45 adet dükkan, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak. Öte yandan proje kapsamında bölgede 1 adet terminal binası da inşa edilecek.

BAŞAKŞEHİR'DE OKUL PROJESİ

TOKİ tarafından İstanbul Avrupa yakası Başakşehir ilçesinde toplamda 4 adet okulun hayata geçirileceği açıklandı. Söz konusu okullar Başakşehir'in Altınaşehir ve Şahintepe mahallelerinde inşa edilecek. Projenin ihalesi 4 Mayıs günü yapılacak ve çalışmalar sonrasında başlayacak.

TOKİ tarafından Başakşehir'de hayata geçirilecek okul projesi için yapılan ihale duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi 6236 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı, Şahintepe Mahallesi 579 ada 4 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak."