TOKİ, yangından etkilenen bölgelerde köy evleri kuracak

03 August 2021

Türkiye'yi yasa boğan yangın felaketleri, birçok farklı şehirde doğa katliamına yol açmanın yanı sıra vatandaşların yaşam alanlarını da ortadan kaldırdı. Yangınla mücadele sürerken yangından etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmalar da başlatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yangından etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalarını sürdürürken diğer yandan evleri yanan vatandaşlara yönelik proje çalıştırması da geliştiriyor.

Edinilen bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren TOKİ aracılığıyla, yangından etkilenen bölgelerde yöresel mimariye uygun konutlar hayata geçirilecek.

TOKİ HAREKETE GEÇTİ

TOKİ tarafından yangından etkilenen bölgelerde inceleme yapılarak evlerini kaybeden vatandaşların yaralarının sarılması adına harekete geçildi.

Projelendirme çalışmasını hızlı bir biçimde hayata geçiren TOKİ, yangın mağduru vatandaşlar için köy evleri inşa edileceğini duyurdu ve projelerin görsellerini paylaştı.

Hayata geçirilecek binalar yatay mimarili tasarımla kurulacak ve doğal afetlere karşı güvenli yapı özelliği taşıyacak. Yöresel bölgeye uygun olarak geliştirilecek yapılardaki konutlar ise vatandaşlara ferah bir yaşam alanı sağlayacak. Konutların brüt büyüklükleri 122 metrekare olacak.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Söz konusu TOKİ projesi hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağına dikkat çekerek, "İhaleleri bir ay içerisinde yapıp inşaatları hızlı bir şekilde başlatacağız. Tüm köy evlerimizi 1 yılda tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.