TOKİ'den Afyon'a 578 konutluk yeni proje

26 July 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin 81 ilinde sosyal konut üretme adına çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan tamamlanan projelerdeki konutları hak sahiplerine teslim eden TOKİ, diğer yandan yeni proje çalışmalarını ihale ediyor.

TOKİ'den yapılan bilgilendirmeye göre, Afyon Merkez ilçesi Gökçe Mahallesi'nde yeni bir sosyal konut projesi hayata geçirilecek. Projede 578 adet konut, 1 adet ticaret merkezi, 1 adet cami, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak.

İHALESİ EYLÜL'DE

Afyon'daki söz konusu yeni projenin ihale süreci başladı. TOKİ Afyon Gökçe Mahallesi 1. Bölge projesinin ihalesi 8 Eylül 2021 günü düzenlenecek.

Projede inşaat çalışmaları ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Öte yandan projedeki konut türleri, konut fiyatları, başvuru tarihleri, kura çekim tarihi, teslim tarihi gibi konularda resmi bilgilendirmeler daha sonraki dönemlerde TOKİ tarafından yapılacak. Projede diğer sosyal konutlarda olduğu gibi uygun fiyat politikası ve kolay ödeme seçeneklerinin belirlenmesi bekleniyor.

KAYSERİ'DE YENİ ÇALIŞMA

Anadolu şehirlerinde çalışmalarını sürdüren TOKİ, Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 55 adet dükkanın inşa edileceğini duyurdu.

TOKİ Kayseri Melikgazi Cumhuriyet Mahallesi projesi kapsamında hayata geçirilecek çalışmanın ihalesi 6 Eylül günü düzenlenecek. Projede aynı zamanda alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.