TOKİ'den Burdur ve Kayseri'ye yeni konutlar

09 September 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur Merkez ilçesi ve Kayseri Kocasinan'da inşa edilecek projelerin ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ'nin tüm şehirlerde hayata geçirdiği sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri, şehirlerin güvenli yapı stokuna önemli katkılar sağlarken konut sahibi olamamış vatandaşlara ev sahibi olma fırsatını da uygun fiyatlarla sunuyor.

BURDUR'A 90 YENİ KONUT

Burdur'un Merkez ilçesi Necatibey Mahallesi'nde hayata geçirilecek yeni TOKİ projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında 90 adet sosyal konut inşa edilecek.

Yatay mimarili tasarımla kurulacak projede binaların yükseklikleri zemin+3 kat olacak şekilde tasarlanacak. Proje, bölgenin kültürel ögelerini de tasarım bünyesinde barındıracak.

İnşaat çalışmalarının yakın zamanda başlaması beklenen projenin yaşam alanında ise oyun ve spor alanları, geniş peyzaj alanları, çocuk parkı gibi sosyal donatılar inşa edilecek.

KAYSERİ'YE 572 YENİ KONUT MÜJDESİ!

TOKİ tarafından Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde inşa edilecek sosyal konut projesinin ihalesi geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Projede 572 adet konut, ticaret alanları, alt yapı ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar hayata geçirilecek.

Yapılan bilgilendirmeye göre, projedeki binalar zemin kat seviyesinde taş kaplamalar uygulanacak. Geleneksel mimarinin modern mimariyle buluşacağı binalar, yatay ve az katlı olarak inşa edilecek.

Projenin yaşam alanında ise çocuk oyun parkları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar oluşturularak nitelikli bir yaşam alanı sağlanmış olunacak.