TOKİ'den Denizli ve Karaman'a yeni konutlar

26 March 2019

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut üretme faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye'nin tüm bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren TOKİ, 2023 yılı için belirlediği 1 milyon 200 bin konut üretme hedefine ulaşma adına yoğun tempoda çalışıyor.

TOKİ'nin Denizli'deki yeni projesi ihale sürecine girdi. TOKİ Denizli Serinhisar projesi kapsamında 148 yeni konut inşa edilecek. Projenin ihalesi 6 Mayıs 2019 günü yapılacak.

TOKİ Denizli Serinhisar projesi için TOKİ tarafından şu ihale ilanı yayınlandı: "Denizli İli, Serinhisar İlçesi Kızılhisar Mahallesi 148 Adet Konut, 8 Adet Ticaret ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 6 Mayıs 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek."

KARAMAN'A 165 YENİ KONUT

TOKİ Karaman Sudurağı projesi kapsamında 165 konut inşa edilecek. Projenin ihalesi 27 Mart 2019 günü düzenlenecek.

Öte yandan proje kapsamında 2 adet ticaret merkezi ve 1 adet cami inşaatının yanı sıra çevre ve alt yapı düzenlemeleri de yapılacak. Projenin ihaleden sonra yer tesliminin ardından başlaması bekleniyor.

TOKİ'NİN SOSYAL KONUTLARINA İLGİ BÜYÜK

TOKİ 50 bin sosyal konut projelerine yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterildiği duyuruldu. 67 ilde hayata geçirilecek projelere başvuru sayısının 500 bini bulduğu bildirilirken en çok ilgi gören projeler de duyuruldu. İşte o projeler: İstanbul Kayabaşı projesi-131 bin başvuru, İstanbul Tuzla Aydın projesi-80 bin başvuru, Bursa Nilüfer projesi-31 bin başvuru, İstanbul Başakşehir Ayazma projesi-19 bin başvuru.