TOKİ'den Diyarbakırlılara müjde!

29 October 2017

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde yürüttüğü proje çalışmalarına devam ediyor. Güneydoğu'da hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha eklemek isteyen TOKİ, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde etüt çalışmalarına başladı.

Diyarbakırlılara müjdeli haberi Diyarbakır Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı verdi. Belediyenin başvuru üzerine TOKİ'nin ilçede zemin etüt çalışmalarına başladığını belirten Yazıcı, etüt çalışmalarından sonra proje çalışmalarının başlayacağını ve TOKİ projesine başvuruların da yakın zaman içerisinde başlayacağını açıkladı.

"İLÇEMİZ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK"

Diyarbakır Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, TOKİ'nin Hani projesi hakkında bilgiler de verdi. Göreve başladığı günden itibaren ilçe halkının konut ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Yazıcı, "Belediyemiz ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında ilçemiz Merkez Mahallesi'nde 82 bin metrekarelik alanda, projeye esas olacak zemin etüt çalışmalarına başlandı. Belediyemiz tarafından 11 ay önce yapılan hizmet anketi çalışmalarında öne çıkan talepler dikkate alınarak bu çalışma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

TOKİ'nin hayata geçireceği konutlar ile Hani'nin daha modern bir görünüme kavuşacağının altını çizen Yazıcı, aynı zamanda ilçedeki konut ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını belirtti.