TOKİ’den Emeklilere 250 Lira Taksitle Ev

01 July 2015

Sosyal konut projelerini bir bir hayata geçiren TOKİ, emeklileri 250 lira taksitle ev sahibi yapacağını resmen açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emekli vatandaşlara 250 lira taksitle ev hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Dar gelirli ve emeklilere yönelik üretilecek konutların projelendirme faaliyetleri devam ederken sürecin kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

TOKİ'nin ilgili birimleri planlarını revize ederken taslak çalışmalarda hazır hale getirildi. Kısa süre içerisinde emekli ve dar gelirliler için uzun vadeli düşük taksitli konut üretimi başlayacak.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan dar gelirli ve emeklilere "Yeni konutlara hazır olun" mesajı verdi. Alt gelir grubundaki vatandaşların taksitle ev sahibi yapacaklarını aktaran Turan, bunun için bütün taleplere arz oluşturma çabası içerisinde olduklarını söyledi.

TOKİ olarak dar gelirli kişilerin ev sahibi olması için çabaladıklarını belirten Turan şu sözleri aktardı :

"200 bin konutu konuşuyoruz. Başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere, alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı Anadolu'nun birçok yerinde inşa edeceğiz. Alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın konuta yönelik tasarrufları var. Hazırlıkları var. Dolayısıyla onlar için söylüyorum, emekli, memur, işçi vatandaşlarımız 200, 250 TL taksitle konut alacak vatandaşlarımıza sesleniyorum, şimdiden hazırlıklarını yapsınlar, inşallah her yıl 60 bine yakın konut arz edeceğiz"