TOKİ'den emeklilere 400 TL taksitle ev fırsatı

19 February 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan çalışmayla emekli vatandaşlara aylık 400 TL'lik taksit ve 20 yıl vadeyle ev sahibi oma fırsatı sunuluyor. 

TOKİ, ev sahibi olmak isteyen, eşi, kendisi ve çocukları dahil hiç konut sahibi olamamış emeklileri konut sahibi yapmak için hazırlıklara başladı. TOKİ'nin başlatacağı kampanya kapsamda emeklilere ortalama 400 TL civarındaki taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Söz konusu konutların en yüksek taksiti bin TL olarak satışa çıkarılacak.

Kampanyadaki konutların başlangıç fiyatı 55-60 bin TL olarak açıklandı. Evlerde yüzde 10 peşinatla 240 ay (20 yıl) vade uygulaması yapılacak. Söz konusu evlerden alabilmek için emekli maaşı dahil aylık hane gelirinin 3 bin 200 TL’yi geçmemesi gerektiği belirtildi. 

Satışa çıkarılan konutlar için Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru yapmak gerektiği kaydedildi. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp sözleşme imzalanacağı belirtildi. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı konutun özelliğine ve bulunduğu ile göre farklılık gösterdiği aktarıldı. 

İkinci olarak daha önce TOKİ’den herhangi bir konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olma şartının yanı sıra bazı projelerde ev alınacak il/ilçede en az 1 sene ikamet etmek gerektiği belirtildi.