TOKİ’den Emeklilere Dolandırıcılık Uyarısı

07 November 2015

TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklileri kurumun ismini ve logosunu kullanarak para toplayanlara karşı uyardı...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi projelerinde emeklilere kontenjan ayırdığını açıkladıktan sonra, "Size kurada öncelikli alım sağlayacağız", "Bizim derneğimize üye olmadan kuraya giremezsiniz", "Bize ön ödeme yaparsanız çekilişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" diyerek vatandaşlardan para toplayıp dolandırıcılık olayları görülmeye başladı.

Vatandaşlara dolandırıcılar konusunda dikkatli olmalarını söyleyen Turan, TOKİ'nin adını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere de suçüstü yaptıklarını belirtti.

TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alındığını söyleyen Turan, "Başka hiçbir yerden TOKİ'ye para yatıramazsınız, daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz. Vatandaşların dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu konudaki takiplerimizi sürdürüyoruz. İster emekli, ister normal vatandaşlarımız olsun, TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ortamında ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz. TOKİ ve bankalar dışında hiçbir müracaat yeri gerçek değildir." dedi.