TOKİ'den Hatay Payas'ta 549 konutluk yeni proje

12 November 2021

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hatay'ın Payas ilçesinde yeni bir sosyal konut projesi daha hayata geçirilecek. TOKİ'nin sosyal konut projeleri, daha önce ev sahibi olamamış dar ve orta gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla konut sahibi yapıyor. TOKİ projeleri aynı zamanda doğal afetlere karşı güvenli yapı stokunun oluşması bakımından da büyük önem taşıyor.

TOKİ Hatay Payas projesinin 2. etap ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhale sürecinin tamamlanması ve kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasından sonra projede inşaat süreci başlayacak.

DEV YAŞAM ALANI KURULUYOR

TOKİ Hatay Payas 2. Etap projesi kapsamında 549 adet konutun yanı sıra 32 adet dükkan, 1 adet 24 derslik ilkokul, 1 adet 24 derslik ortaokul inşa edilecek.

Proje alanında aynı zamanda alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak. Hayata geçirilecek sosyal donatılar ile vatandaşlara nitelikli ve sağlıklı bir yaşam alanı sunulacak.

Projenin ihale bilgilendirmesinde, yer tesliminden sonra 650 takvim günü içerisinde projenin tamamlanacağı belirtildi. Öte yandan projedeki konut özellikleri, satış süreci, fiyat ve ödeme seçenekleri gibi konularda resmi bilgilendirmeler daha sonra yapılacak.

YATAY MİMARİLİ PROJE

Hatay Payas'ta kurulacak yeni TOKİ projesinde yatay mimarili tasarım kullanılacak. Projede aynı zamanda geleneksel mimari örgüler de yer alacak. Hayata geçirilecek konutların uygun fiyat politikası ve kolay ödeme seçenekleri ile vatandaşlarla buluşturulması bekleniyor.