TOKİ'den Isparta'ya yöresel mimari ile proje

19 April 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projelerinin yanı sıra yöresel mimarinin ön planda tutulduğu çalışmalara da imza atıyor.

TOKİ Isparta Keçiborlu projesinde 78 bin metrekarelik alan üzerinde yeni bir mahalle kurulacak. Mahallenin yüzde 34'ü yeşil alan, yüzde 24'ü yaya alanı ve yüzde 18'i taşıt alanı olarak tasarlanırken kalan yüzde 24’lük bölümde ise yöresel mimariden oluşan konutlar yer alıyor.

469 konuttan oluşan TOKİ Isparta Keçiborlu projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipli daireler yer alacak. 4 katlı binalardan oluşan projede aynı zamanda kapalı otopark alanları ve açık otopark alanları da bulunuyor.
'İnsan Öncelikli Tasarım' konsepti ile hayat bulan TOKİ Isparta Keçiborlu projesinde yaşam alanını daha nitelikli ve keyifli hale getirecek peyzaj ve çevre düzenlemesi, çocuk oyun alanları, spor alanları, koşu parkurları, kamelyalar da hayata geçiriliyor.

YEREL DOKU HASSASİYETİ

TOKİ Isparta Keçiborlu projesinde yerel doku ön planda tutularak çalışmalar yapılacak. Proje geliştirirken aynı zamanda bölgenin kültürel yapısı ile Türk evlerinin geleneksel mimari yapılarını harmanlayan TOKİ, bu projede de benzer bir uygulamaya gidecek. Projedeki evler; çıkmalar, üçgen alınlıklar, cephe süslemeleri ve saçaklar gibi temel karakteristik özellikleri bünyesinde barındırıyor.