TOKİ’den İstanbul’a 7 Bin 500 Yeni Konut

10 February 2016

TOKİ Başkanı Ergün Turan 2016'da İstanbul'daki projelerine ağırlık vereceklerini ve yaklaşık 7 bin 500 yeni konut üreteceklerini açıkladı...

TOKİ Başkanı Ergün Turan İstanbul'daki projelerine 2016 yılında ağırlık vereceklerini açıkladı. İstanbullular yeni projelerin müjdesini veren Turan, Anadolu'da da çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceklerini belirtti.

TOKİ Başkanı Turan, Kayabaşı, Gaziosmanpaşa, Tuzla, Esenler olmak üzere bu yıl İstanbul’da 7 projeye ağırlık vereceğiz dedi. 2016 yılında 60 bin konut üretmeyi hedeflediklerini belirten Turan, bu konutların yaklaşık 7 bin 500 tanesini İstanbul'a yapacaklarını dile getirdi.

Turan, Anadolu yakasında Tuzla yakınlarında geniş bir arazi üzerinde 5 bin konuttan meydana gelen proje yapacaklarını ve 400 konutluk ilk etabın ihalesini önümüzdeki günlerde yapacaklarını açıkladı. Anadolu yakasındaki projesinin konut planlamasının yaklaşık 20 bin ila 30 bin arasında olacağını belirten Turan, bunun yanı sıra Gaziosmanpaşa'da bir projeye başlayacaklarını, Esenler ve Üsküdar'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine de yenilerini ekleyeceklerini söyledi.

İstanbul'daki en önemli toplu konut projelerinin Kayabaşı projesi olduğunu ifade eden Turan, 65 bin adet konut üretileceği projede 23 bin konutun üretimi, 15 bin 596 konutun ise projelendirilmesini tamamladıklarını açıkladı.