TOKİ’den İstanbul’a 1,5 Milyon Metrekarelik Park

29 October 2015

TOKİ Başkanı Ergün Turan İstanbul Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde devasa park kuracaklarının müjdesini verdi...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde devasa park yapacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak park İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğüne sahip olacak.

5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 3 kilometre eninde olan devasa parkta koru alanları, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları ile vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler, anfi tiyatro, gençlik merkezi, kafeteryalar, tırmanma duvarı, su sporu ve paintball alanları yer alacak.

Dört etaptan oluşacak olan devasa parkın inşaatına 2016'da başlanacağı açıklandı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başakşehir Sular Vadisi'nin 5 katı büyüklüğünde olması planlanan devasa park için planlama yapan firmalardan sunumlar almaya başladıklarını açıkladı. Turan, "Alt yapı hazırlıklarını yapıyoruz. Büyük bir yatarım olacak. İki üç grubu çalıştırıyoruz. İstanbul'daki en büyük korunun 420 bin metrekare olduğu düşünüldüğünde Kayaşehir'deki bölge parkının ne kadar büyük olduğu anlaşılır" dedi.

İHA