TOKİ’den İstanbul’daki Emeklilere Ev Müjdesi

18 November 2015

Türkiye'nin farklı illerinde emeklileri 250 TL taksitle ev sahibi yapan TOKİ, İstanbul'daki emeklilere özel proje yapacak. İşte detayları...

Kuzu Grup'un Ankara'da TOKİ ile gelir paylaşımı usulüyle hayata geçirdiği Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerinin lansmanına katılan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, İstanbul'daki emeklilere ev müjdesi verdi.

HEDEF YILDA EMEKLİYE ÖZEL 20 BİN KONUT

Türkiye'nin farklı illerinde emeklileri 250 TL taksitle ev sahibi yaptıklarını söyleyen Karaca, "9 projede emeklilere özel kontenjan ayırdık. Toplam 850 konut için 10 binden fazla başvuru oldu. 43 ilden talep geldi. Hedefimiz emeklilere yılda 20 bin yeni konut yapmak." dedi.

KAYABAŞI'NDA YÜKSELECEK

İstanbul Kayabaşı'nda emeklilere özel yeni bir projeye başlayacaklarını söyleyen Karaca, "250 TL taksitle konutta en zorlandığımız kısım arsa maliyeti. Anadolu'da bunu yakalamak kolay. Çünkü bir çok arazi hazineye ait ve burada arsa maliyeti yok. Arsa maliyeti sıfır olduğu için 250 TL taksiti yakalıyoruz. Fakat İstanbul'da bu rakamı yakalamak çok zor. İstanbul Kayabaşı'nda emeklilere özel yeni bir projemiz olacak. Burayıda yakında ihaleye çıkarıp projeye başlayacağız." şeklinde konuştu.

2016'da 70 BİN YENİ KONUT

Karaca, " TOKİ konutlarının yüzde 86'sı sosyal projeler, diğer 14'ü ise hasılat paylaşımı işi projeler. Bu projelerle elde ettiğimiz gelirle sosyal projeler elde etmeye devam edeceğiz. 2016'da hedefimiz 70 bin yeni konut." diyerek sözlerini tamamladı.

HABER: ŞENGÜL KIRMIZITAŞ