TOKİ'den Manisa Akgedik'te iki yeni proje

14 July 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir yandan bitirilen projelerde teslim süreçlerini yürütürken diğer yandan yeni projelerin de ihale sürecini yürütüyor.

TOKİ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Manisa'nın Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi'nde hayata geçirilecek 3 ve 4'üncü etap çalışmalarının projeleri yapıldı.

Hayata geçirilecek söz konusu projeler ile Akgedik bölgesinde nitelikli ve doğal afet tehlikesine karşı güvenli yaşam alanları oluşturulacak.

3. ETAP ÇALIŞMASINDA 980 KONUT

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik 3. Etap çalışmasının ihalesi dün gerçekleştirildi. Proje kapsamında 980 adet sosyal konut, 16 adet dükkan, 1 adet ticaret merkezi, 1 adet cami, 1 adet anaokulu, 1 adet ilkokul, 1 adet ortaokul, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak.

İhale sürecinin tamamlanması ve kazanan firmanın belirlenmesiyle projede inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

4. ETAPTA 366 KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ Manisa Yunusemre Akgedik 3. Etap çalışmasının ihalesi ise bugün gerçekleştirildi. Projede 366 adet konut, 16 adet dükkan, alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri yapılacak.

Projedeki konut türleri, konut fiyat ve ödeme seçenekleri, başvuru tarihleri, kura çekim tarihi, kesin teslim tarihi gibi konularda resmi açıklamaların daha sonraki süreçte TOKİ tarafından yapılması bekleniyor.