Toki’den Nasıl Ev Sahibi Olunur?

05 March 2016

Toki alt gelir grubu projelerinden ev sahibi olmak için bazı kriterleri taşıyor olmanız gerekiyor. İşte Toki’den nasıl ev sahibi olunur sorusunun yanıtı…

Toki alt gelir grubuna yönelik geliştirdiği projelerle düşük fiyat ve taksitlerle ev sahibi yapmaya devam ediyor. Toki’den ev sahibi olmak için bazı kriterleri taşıyor olmanız gerekiyor.

TOKİ’DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?
Toki’den ev sahibi olmak için Toki başvuru şartlarını taşıyor olmanız gerekiyor. Eğer bu şartları taşıyorsanız ilk adım ilgili bankaya giderek başvuru bedelini yatırıp başvuruda bulunmak.

Toki başvuru şartları için tıklayınız

Başvuru bedeli ve başvurunun hangi bankaya yatırılacağı ilgili projenin satış duyurusunda yapılıyor.
Başvuru yapıldıktan sonra yine satış duyurusunda belirtilen tarihte kura çekilişi yapılıyor. Eger kurada konut almaya hak kazınırsanız idare tarafından belirtilen tarihte sözleşme yapılıyor.

Kurada konut almaya hak kazanamadıysanız başvuru bedeliniz bir iki hafta içinde geri iade ediliyor.

TOKİ AÇIK SATIŞLADA KURA YOK ŞART YOK
Toki’nin açık satış yöntemi ile satışa sunduğu projelerden kurasız şartsız konut sahibi olunabiliyor. Bu projelerden konut sahibi olmak için yine satış duyurusunda belirtilen bankaya başvuru bedeli yatırılarak başvuru yapabiliyorsunuz. Bu tip konutlarda satışlar başvuru önceliğine göre yapılıyor. Yani önce başvuran satın almaya hak kazanıyor.

Toki başvuruları için gerekli belgeler

HABER: Şengül KIRMIZITAŞ