TOKİ'den Nusaybin’e 5 bin 53 konut

20 March 2018

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, terör mağduru aileler için Mardin Nusaybin'de hayata geçirilmeye başlanan toplam 5 bin 53 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulunarak proje hakkında açıklamalar yaptı. TOKİ Başkanı Ergün Turan’a yaptığı incelemeleri sırasında Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal da eşlik ederek bölge hakkında bilgi verdi. 

Bölgeyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan ve yeni bir Nusaybin inşa ettiklerini söyleyen Turan, Nusaybin’de terörden zarar gören aileler için 5 bin 53 konutun inşasına devam ettiklerini dile getirdi. 

Ayrıca terörden zarar gören vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için konutların inşasına hızlı bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Turan, “Mart ayının sonuna kadar Mardin Nusaybin konutlarımızın bir kısmını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör mağduru vatandaşlar için hayata geçirilen ve çalışmaları süren konutların da tamamlanmak üzere olduğunun altını çizen Turan, "Şırnak, Yüksekova ve Diyarbakır'da 25 bin konut sadece çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek. Bizim yine bu kapsamın dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 binlerce konutumuzun yapımı devam ediyor. Ama bu 25 bin konut çok önemli bir rakam. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" diye ekledi.