TOKİ'den Ordu'ya 86 konut

11 May 2018

Türkiye'nin tüm bölgelerinde faaliyet gösteren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2023 yılı için koyduğu 1 milyon 200 bin konut üretme hedefine adım adım yaklaşıyor.

TOKİ'nin Ordu'daki yeni çalışması olan TOKİ Ordu Aybastı projesinin ihale süreci başladı. Projenin ihalesi 18 Haziran 2018 günü yapılacak.

86 konuttan oluşacak TOKİ Ordu Aybastı projesinde aynı zamanda altyapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak. Projede hayata geçirilecek konutların türleri ise henüz belli değil.

TOKİ BALIKESİR MANYAS PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI

Balıkesir'de hayata geçirilecek yeni çalışma TOKİ Balıkesir Manyas projesinin ihalesi yapıldı. Proje kapsamında 625 konut, 2 adet ticaret merkezi, 1 adet cami inşa edilecek.

TOKİ Balıkesir Manyas projesinde hayata geçirilecek konutlardan 545 tanesi 2+1 konut tipi şekliyle, 80 tanesi ise 3+1 konut tipi şekliyle oluşturulacak. Proje kapsamında aynı zamanda nitelikli sosyal alanlar, altyapı ve çevre düzenlemesi de yapılacak.

Yöresel mimari ve eski Türk evi dokusunun harmanlanarak projede işleneceği öğrenilirken projedeki konutlarda, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü cephe kaplamaları, dekoratif pencereler, söveler, payandalar, cumba görünümlü çıkmalar gibi özellikler uygulanacak.