TOKİ’den Tavşanlı’ya Bin 118 Konut

19 February 2016

TOKİ, Tavşanlı Dağçeşme mahallesi ve Ömerbey mahallesinde toplam bin 118 konut hayata geçirmeyi hedefliyor...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya Tavşanlı'da bin 118 aileyi ev sahibi yapıyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, TOKİ tarafından Dağçeşme’ye yapılacak olan 118 ve Ömerbey Mahallesi’ne yapılması planlanan bin konut hakkında bilgi verdi.

20 Ocak'ta ihalesi yapılan TOKİ Tavşanlı Dağçeşme Konutları için müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını açıklandı. Güler, 500 günde tamamlanması hedeflenen TOKİ Tavşanlı Dağçeşme başvurularının inşaatın yüzde 20'si tamamlandığında başlayacağını belirtti.

Güler, TOKİ Tavşanlı Ömerbey mahallesi projesi için ise bin konutlu bir proje yapılması için ve arsa tahsisi için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.

Proje için TOKİ'nin imar çalışmalarına başladığını söyleyen Güler, "Önümüzdeki 4-5 ay içerisinde TOKİ’nin imar planı çalışmalarını tamamlayıp burada kaç daire yapılacağı ve bunların kaçının alt ve üst gelir gruplarına ait olacağını netleştireceğini düşünüyoruz. TOKİ’nin bu Ömerbey konutları için çalışmalarını hızlı şekilde yürüttüğünü söyleyebilirim" şeklinde konuştu.