TOKİ’den Tozkoparan projesi raporu

10 March 2018

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Güngören'de Tozkoparan Mahallesi'nde inşa edilecek olan 224 konutluk kentsel dönüşüm projesinin raporu yayımlandı. Toplam 11 milyon 741 bin TL değere sahip olacak proje, 8 bin 85 metrekare arsa üzerinde 6 blok şeklinde hayata geçirilecek. Söz konusu ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen proje için Evyap, 23 milyon 520 bin TL teklif sunmuştu. 

Projede hayata geçirilecek olan konutlar için 79 araç kapasiteli otoparkın da yer alacağı belirtildi. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek olan projenin teslimlerinin ise Haziran 2020 tarihinde yapılması hedefleniyor. İnşaat aşamasında toplam 175 kişinin çalışması öngörülen projenin tamamlandığında yaklaşık 900 kişiye ev sahipliği yapması amaçlanıyor. 

İlk aşamada “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında boş alanda 224 konut hayata geçirilerek köhnemiş, çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alandan hak sahiplerinin tasfiyesi planlanıyor. 

Hayata geçirilecek olan projeyle 'yerinde dönüşüm' esas alınarak, hak sahiplerine dükkânları, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması öngörülüyor. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayışla tasarım yapılıyor.