TOKİ'den Uşak'a 352 yeni konut

28 April 2019

2023 yılı hedefi olan 1 milyon 200 bin konut üretme adına çalışmalarını tüm Türkiye'de sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği projelerde bugüne kadar konut sahibi olamayan vatandaşların bu hayalini gerçeğe dönüştürürken diğer yandan da yeni proje çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak'ta yeni proje hazırlığında olan TOKİ, Karahallı'daki yeni sosyal konut projesini ihale ediyor. TOKİ Uşak Karahallı projesinin ihalesi 16 Mayıs 2019 günü düzenlenecek. Projenin ihaleden sonra resmen başlaması bekleniyor.

TOKİ Uşak Karahallı projesi kapsamında 352 adet konut, 4 adet dükkan, 1 adet cami, çevre ve alt yapı düzenlemeleri yapılacak. Öte yandan projenin dar ve orta gelir grubuna ait vatandaşlara hitap etmesi planlanıyor.

NİĞDE'DE DE 118 YENİ KONUT

Türkiye'nin tüm bölgelerinde sosyal konut üretme çalışmalarını sürdüren TOKİ, Niğde'de hayata geçireceği projenin detaylarını da duyurdu. Niğde'nin Altunhisar bölgesinde hayata geçirilecek proje için 28 Mayıs'ta ihale düzenlenecek.

TOKİ Niğde Altunhisar projesi kapsamında 118 inşa edilecek. Projede yatay mimarinin hakim olması beklenirken nitelikli sosyal alanlar da Niğdelilere sunulacak. Projede konut fiyatları ve başvuru tarihler henüz belirlenmezken ihale sürecinden sonra yer tesliminin yapılması ve projede satış sürecinin başlaması bekleniyor. Öte yandan proje kapsamında bölgede alt yapı ve çevre düzenlemeleri de yapılacak.