TOKİ'den yatırımcılara cazip fırsat

25 April 2019

Vatandaşlara sunduğu uygun fiyatlı sosyal konutların yanı sıra dönem dönem yatırım fırsatları da sunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bugün düzenleyeceği açık artırma ile 22 ilde 198 iş yeri ve 6 ilde yer alan 25 konutu satışa sundu.

TOKİ'nin satışa sunduğu 198 iş yeri şu illerde yer alıyor: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bartın, Bolu, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Siirt, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat.

İş yerleri için yatırımcılara 60 ay ve 120 ay vade seçenekleri sunulurken en az yüzde 10 peşinatla satın alınabiliyor. Konutlar içinse vade seçenekleri 96 ay, 108 ay, 120 ay olarak bulunuyor.

Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olma fırsatı sunula satıştaki toplam 25 konut şu illerde bulunuyor: Kocaeli Dilovası, Eskişehir Odunpazarı, İzmir Torbalı, Ankara, Mardin ve Samsun.

İSTANBUL'DA YENİ PROJE

Bir yandan yeni proje çalışmalarını sürdüren TOKİ, megakent İstanbul'da hayata geçireceği yeni projeyi ihale ediyor. TOKİ Esenler 1. Etap, 3. Bölge çalışmasının ihalesi 11 Haziran 2019 günü düzenlenecek.

TOKİ Esenler 1. Etap, 3. Bölge çalışması ile Esenler'de 475 yeni konut inşa edilecek. Kentsel dönüşüm çalışması olan projede aynı zamanda 26 adet ticari ünite de inşa edilecek. Projeye ihale sürecinin ardından başlanması hedefleniyor.