TOKİ'den yaz dönemi yatırım fırsatı: 159 iş yeri satışta

09 July 2019

Sosyal konut üretme çalışmalarını birçok şehirde sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), diğer yandan bünyesindeki ticari ünitelerin satışını yapıyor. TOKİ tarafından 23 ilde yer alan159 iş yerinin satışı gerçekleşecek. Ayrıca 29 ilde yer alan 55 konut da aynı ihalede satışa sunuluyor.

Söz konusu iş yerleri ve konutlar, Emlak Yönetim Hizmetleri tarafından düzenlenecek açık artırma ile satılacak. Satışa sunulan gayrimenkullerin ihalesi, 25 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 11:00'da TOKİ'nin Ankara Bilkent hizmet binası ve İstanbul Halkalı'daki hizmet binasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Satışa sunulan gayrimenkullerin bulunduğu şehirler şu şekilde: Rize, Trabzon, Muş, Diyarbakır, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Çorum, Çankırı, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Samsun, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Siirt, Şanlıurfa, Niğde, Osmaniye, Yalova, Kırıkkale, Konya, Karaman ve Kocaeli.

SATIŞA SUNULAN GAYRİMENKULLERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İHALENİN DETAYLARI DUYURULDU

Yaz dönemi içerisinde dikkat çeken TOKİ ihalesinin detayları duyuruldu. Açık artırmaya katılacak yatırımcıların talip oldukları taşınmazlar için ayrı ayrı katılım teminatını Ziraat Bankası ve HalkBank şubelerinden yatırmaları gerekiyor. Katılım teminat bedelleri ise şu şekilde belirleniyor:

Muhammen bedeli 99 bin 999 TL'ye kadar olanlar için 5 bin TL katılım bedeli,
Muhammen bedeli 100 bin TL'den 349 bin 999 TL'ye kadar olanlar için 10 bin TL,
Muhammen bedeli 350 bin TL'den 999 bin 999 TL'ye kadar olanlar için 50 bin TL,
Muhammen bedeli 1 milyon TL ve üstünde olanlar için 100 bin TL katılım bedeli ödeniyor.