TOKİ’nin 2015 Yılı Emeklilere Özel Konut Projesi

25 February 2015

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, 2015 yılında muhtemelen emeklilere özel konut projesi yaptıracak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kirada oturan emekli vatandaşların, ev sahibi olabilmesi için çalışmalara başladı. Emeklileri kira öder gibi ev sahibi yapmayı amaçlayan ve uygun taksitlerle emeklinin gelirini fazla kısmadan sosyal konut sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ, hayata geçireceği konut projeleri ile emeklilerin refah seviyesini de arttırmayı amaçlıyor.

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ'nin 2015 yılında emeklilere özel konut projesi geliştirmesi bekleniyor. TOKİ, 2015 yılında emeklilere yönelik konut projeleri hayata geçirerek milyonlarca emekliyi de kira öder gibi ev sahibi yapmış olacak. Emekliler, emekli maaşıyla kira yerine evinin taksidini ödeyerek hem ev sahibi olacak hem de yatırım yapmış olacak.

TOKİ 2015 YILINDA 50 BİN SOSYAL KONUT ÜRETECEK

Bu gelişmeler ışığında; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) emekliler için bir konut projesi hazırladı. Emeklileri uygun şartlarla ev sahibi yapmaya yönelik olan konut projesi, geçtiğimiz aylarda TOKİ'nin ilgili bölümlerine iletildi. TÜED'in Sosyal Projeler Çalışma Grubu'nca hazırladığı kentsel yaşam projesi bünyesinde; kütüphane, sağlık birimleri, güvenlik birimleri, ATM'ler, ev temizlik birimleri, çocuk parkları, eğlence birimleri, eğitim birimleri, spor birimleri, cami, yürüyüş parkurları, çay ve sohbet bahçeleri gibi sosyal donatıların bulunmasını talep etti.

TOKİ 2015 YILI İNDİRİMİ BAŞLADI

Kirada yaşayan emekliler, TOKİ'nin hayata geçirmesi muhtemel konut projesi için beklentilerini şöyle sıralıyor :

- Evin fiyatı makul olsun. Ev peşinatı düşük tutulsun,
- Taksitleri kira öder gibi ödeyelim. Taksit ödemeleri eve yerleştikten sonra başlasın,
- Şehir merkezine çok uzak olmasın ya da ulaşımı kolay olsun,
- Evler hastaneye yakın olsun ya da projenin içinde hastane olsun,
- Apartmanlarda asansör bulunsun,
- Torunlarımız için park bulunsun.