TOKİ'nin 4 projesinde kura heyecanı yaşanacak

02 April 2019

Türkiye'nin 67 ilinde 50 bin sosyal konut hayata geçirme adına çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya hazırlanıyor. TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projeleri kapsamında hayata geçireceği 4 projede Nisan ayında kura heyecanı yaşanacak.

KURALAR NİSAN'IN SON HAFTASINDA

TOKİ'nin Karabük'teki yeni çalışması TOKİ Karabük Yenice projesinde kura çekimi 25 Nisan'da gerçekleşecek. Projede 2+1 ve 3+1 konutlar yatırımcılara sunuluyor.

Kırıkkale'nin Merkez Yuva Mahallesi'nde inşa edilen projenin kuraları ise 26 Nisan'da çekilecek. Noter huzurunda gerçekleşecek kura çekimi öncesi başvurular devam ediyor.

TOKİ'nin Doğu Anadolu bölgesindeki yeni projeleri Ardahan Posof ve Van Çaldıran projelerinde de kura heyecanı yaşanıyor. Ardahan'da kuralar 29 Nisan, Van'da ise 30 Nisan'da çekilecek. Projelerde genel başvurular sona ererken emekli ve diğer başvurular devam ediyor.

TOKİ'DEN BURDUR'A 385 YENİ KONUT

Öte yandan yeni proje çalışmalarını sürdüren TOKİ, Burdur'da yeni proje hazırlığında olduğunu duyurdu. Burdur'un Karamanlı ilçesinde yürütülen projenin 2'nci etap çalışması kapsamında 385 konut inşa edilecek.
30 Nisan'da ihalesinin yapılacağı projede ayrıca 1 adet ticaret merkezi, 1 adet camii ve altyapı çalışmaları yürütülecek. Projenin yer tesliminden sonra başlaması ve hedeflenen süre zarfında tamamlanması bekleniyor.