TOKİ'nin yeni başkanı resmen Ömer Bulut oldu

01 April 2019

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) yeni dönem başladı. Bir süredir TOKİ Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ömer Bulut, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TOKİ'nin yeni başkanı oldu.

2014 yılında TOKİ Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Ergün Turan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde belediye başkanı adayı olması sebebiyle görevinden ayrılmıştı. Bu süreçte vekaleten başkanlık görevini yürüten Ömer Bulut, 1 Nisan itibariyle resmen başkan olarak görev almaya başladı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde şu ifadelere yer verildi: Karar: "2019/74 Toplu Konut İdaresi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğinde aynı yer Başkan Yardımcısı Ömer Bulut atanmıştır."

TOKİ'DE GÖREVE 2005 YILINDA BAŞLADI

1968 yılında Trabzon'da doğan Ömer Bulut, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği mezunu. 1995-2001 yıllarında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak görev alan Bulut, 2005-2006 yıllarında TOKİ'de uzman olarak görev aldı. Bulut, 2006 ile 2011 yılları arasında ise TOKİ'de daire başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

ERGÜN TURAN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul Fatih ilçesi belediye başkan adayı olan TOKİ'nin eski başkanı Ergün Turan, kesin olmayan sonuçlara göre Fatih Belediye Başkanı seçildi. Ergün Turan, toplam oylardan yüzde 53'lük oyları aldı.