Trabzon Çömlekçi’de 500 Milyon TL’lik Dönüşüm

08 February 2016

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 910 binanın yıkımı yapılacak. Toplam maliyeti 500 milyon TL'nin üzerinde olan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmalara hız verildi.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etapta toplam 134 binadan 95'nin yıkımı tamamlanmış durumda. 22,5 dönüm alan üzerine yayılan birinci etapta yıkım çalışmaları hızla sürerken, yıkımlar tamamlanır tamamlanmaz uygulama projesinin inşasına başlanacak.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. etap kapsamında ise değer tespit çalışmaları tamamlandı ve hak sahipleriyle bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldı. Sürecin uzamaması için mahkemelerin birinci etap kentsel dönüşüm alanı için belirlediği değerler revize edilerek ikinci etap dönüşüm alanındaki hak sahiplerine sunulacak. Bunun için görüşmelerde 15 Şubat'tan itibaren başlayacak.