TÜED emekliler için 300 bin ucuz konut inşa edecek

30 August 2018

‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanasının ardından bir sevindirici haber de Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) geldi. Yıllardan beridir emeklilerin konut problemine çözüm sağlamak için pek çok çalışma yürüten dernek, son olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) 33 ilde çok sayıda proje inşa ettirmiş ve 7 bin 779 emekliyi ev sahibi yapmıştı.  

Şuan Ankara İncek ve İstanbul Silivri’de iki farklı konut projesi hayata geçiren TÜED, emeklilere 150 bin liradan başlayan fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunuyor. Yapılan çalışmalarla Silivri’de 100, İncek’te ise toplam 139 konut inşa edilmesi hedefleniyor. Hayata geçirilecek bu projelerde emeklilerin yaşam standardına uygun çok sayıda sosyal donatı alanına da yer verilmesi planlanıyor. 

20 YILA VARAN VADE İMKANI 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yetkilileri, emeklilere ve birinci derecedeki yakınlarına neredeyse yarı fiyatına, 20 yıla varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sunduklarını ifade ederek, teslimlerin ise en geç 18 ay içerisinde gerçekleşeceğini açıkladılar.