Türk İnşaat firmaları Dubai'deki fuara katılacak

10 September 2017

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 13 Türk firması, Dubai'de 11-13 tarihlerinde düzenlenecek Cityscape Global 2017 Fuarı'na katılacak. Dünyadaki önemli gayrimenkul fuarları arasında gösterilen etkinlikte, firmalar yeni projelerini tanıtacak.

86 ülkeden 272 inşaat firmasının katılacağı fuarda Türkiye'den Emlak Konut GYO, Artaş İnşaat, Tahincioğlu, Emay İnşaat, EMS Yapı, Garanti Koza Holding gibi 13 Türk firması boy gösterecek. Fuara katılan firmalar, yeni projelerinin tanıtımının yanı sıra satış yapma imkanına da erişecekler. Öte yandan Türk mimarlık şirketleri de tasarladıkları projelere ödül kazanmak için dünyanın diğer mimarlık şirketleri ile yarışacaklar.



TÜRK PROJELERİ FAVORİ

Türk mimari şirketlerinin favori olarak gösterildiği yarışmada 5 gayrimenkul projesi finale kaldı. Finale kalan mimari tasarımların arasında Akfen İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Bodrum Loft projesi yer alıyor. Kamu, Kültür, Turizm projeleri kategorilerinde yarışan projeler arasında bir başka finale kalan proje olarak DATİ Yatırım'a ait Ataköy Marina projesi karşımıza çıkıyor. Proje, perakende yapı projeleri kategorisinde birincilik mücadelesi veriyor.

Borusan Holding'in Afyan'da inşa ettiği The Farm Of 38° 30° Çiftliği ise ticari yapı projeleri kategorisinde mücadele verirken Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat, Gül Yapı ortaklığıyla yükselen Yedi Mavi projesi, orta-yüksek ölçekli konut projeleri kategorisinde birincilik mücadelesi veriyor.