Türk Mimarlar Roma’da Kentsel Dönüşümü Anlattı

07 July 2014

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen konferansta, İstanbul’un son dönemdeki kentsel dönüşümü ve mimari kültürü konuşuldu.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin katkılarıyla Roma’nın çağdaş sanat müzelerinden Maxxi Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen ''İstanbul’da mimarlık. Değişim içindeki bir metropolün anlamı ve etkileri'' temalı konferansı büyük ilgiyle karşılandı.

İstanbul mimarisinin 21'inci yüzyılda geldiği son durum, tarih boyunca büyük imparatorluklara ev sahipliği yapmış kentin mimarisine çalışmalarıyla, projeleriyle katkı veren isimler tarafından tartışıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DİNAMİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Serhan Ada, Mimar Emre Arolat, Mimar Eugenio Cipollone, Mimar Doğu Kaptan ve Mimar Ömer Yılmaz, ekonomik ve kültürel açıdan geniş ve kapsamlı bir değişim içinde olan Türkiye ve özellikle de İstanbul'daki kentsel dönüşümü ve bunun dinamiklerini değerlendirdi.

YABANCI BASINDAN YOĞUN İLGİ

Yapılan değerlendirmeler sonucunda konuklar, İstanbul'daki kentsel dönüşümü daha detaylı ve programlı bir şekilde inceleyebilme fırsatı buldu. Yabancı basının da yoğun ilgi gösterdiği konferansta yapılan açıklamalar salondan büyük alkış aldı.