Türk Müteahhitler Bahreyn'de Dev Şehir Kuracak

06 October 2016

Bahreyn Hükümeti, Türk müteahhitlerden Bahreyn'de yapılacak 20 bin konutun inşaatını üstlenmelerini istediklerini açıkladı...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEiK) Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 15 kişilik iş heyeti ile yatırım seferberliği görüşmeleri kapsamında toplantılar yapmak üzere Bahreyn’deydi.

Bahreyn hükümetinin Türk müteahhitlerine ve Türk işadamlarına oldukça güçlü bir güven duygusuyla yaklaştıklarını söyleyen Barman, gıda, finans, enerji ve emlak sektörlerinde yurtdışı yatırımcılar ve Türkiye’de yerleşik yabancı yatırımcılar ile verimli yatırım istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşmeler esnasında Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer, Barman'ın başkanlığındaki 15 kişilik heyete Türk firmalarının üstlenmesini istedikleri 20 bin konutun müjdesini verdi.

Türk müteahhitleri tarafından yaşama geçirilecek olan 20 bin konutun en az 200 metrekarelik dairelerden oluşacağını söyleyen Barman, “Bu projeyi, 2+1 yoğunluklu inşaat süreçlerimize oranlarsak, 40 bin konutluk bir bir şehrin inşaatı anlamına geliyor. Bu doğrultuda diyebiliriz ki; Türk müteahhitlerimiz Bahreyn'e dev bir şehir inşa edecek" diye konuştu.