Türk ve Katarlı şirketlerden jeotermal ortaklığı

13 February 2018

Doğan Jeotermal Şirketler Grubu ile Katar orijinli CNG Global Industries and Trade, jeotermal kaynakların kullanımına yönelik iş birliği yaptığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, ön anlaşmanın hükümetin yurt dışı kaynaklı finansman ve yatırımların önünün açılması politikaları ile istihdamın artırılması yönündeki programı doğrultusunda yapıldığı aktarıldı.

Söz konusu ön anlaşmanın, Doğan Jeotermal Şirketler Grubu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, CNG Global adına ise Hamdo M. Abdulkarim tarafından imzalandığı kaydedildi. 

Düzenlenen jeotermal enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve sağlık turizminde yararlanılması için iki şirket arasında imzalanan ön anlaşma törenine, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay ve Başbakanlık Müşaviri Ekrem Direkçi de katılım sağladı. 

Ayrıca Doğan Jeotermal Şirketler Grubu'nun ana firması olan Doğan Jeotermal, 1990 yılından beri, çevre dostu enerji iş kollarında ayrıca alt yapı ve üst yapı inşaatları endüstriyel tesisler, toplu konut ve sanayi yapılarının inşaatında faaliyetlerini sürdürüyor.