Türkiye'de en çok hangi ilçelerde konut satışı oluyor?

12 October 2020

Düşük konut kredisi faiz oranlarının etkisiyle yıla yüksek konut satışlarıyla giren konut sektörü, Mart ayıyla birlikte tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle durağan döneme girdi. Haziran ayında ise devlet destekli düşük konut kredisi kampanyasıyla satış rekorları kırıldı.

AA'nın aktardığı habere göre, 2020 yılının Ocak-Ağustos arası döneminde Türkiye genelinde en çok konut satışı yapılan ilçeler belli oldu.

ESENYURT ZİRVEDE YER ALDI

Bu dönemde en çok konut İstanbul'un Esenyurt ilçesinde satıldı. Esenyurt'ta 23 bin 079 adet konut satıldı. İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçe olan Esenyurt'ta çok sayıda uygun fiyatlı konut bulunuyor.

2020 yılı Ocak-Ağustos arası dönemde Esenyurt'tan sonra en fazla konut Ankara'nın Çankaya ilçesinde satıldı. Çankaya'da bu dönemde 18 bin 978 adet konut satıldı.

Listenin üçüncü sırasında yine bir Ankara ilçesi yer aldı. Bu dönemde 18 bin 100 adet konut satışıyla Keçiören üçüncü sırada yer aldı. Bu ilçeyi 14 bin 381 satışla Mamak ve 13 bin 630 satışla Etimesgut takip etti.

Söz konusu dönemde Antalya'nın Kepez ilçesi 13 bin 618 satışla altıncı sırada yer alırken Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 10 bin 270 adet, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 9 bin 405 adet konut satıldı.

En çok konut satılan ilk 20 ilçe sıralamasında Ankara'dan 7, İstanbul'dan 4, Antalya ve Gaziantep'ten 2, İzmir, Kayseri, Eskişehir, Konya ve Bursa'dan da birer ilçe yer aldı.