Türkiye’de Konut Balonu Olamaz

13 February 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Türkiye'de konut balonu olamaz'' dedi.

Düzenleyen: Tugay TOPÇU / Yeniemlak.com

Bakan Güllüce, emlak ve gayrimenkul piyasası ile ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm ve konut balonu ile ilgili paylaşımlarda bulunan Güllüce, sektörde devrim niteliğinde bir yönetmelikte çalıştıklarını belirtti.

Bakan Güllüce, konut balonu söyleminin doğru olmadığını, sorunun pazarlama aşamasında olduğunu belirterek, "Konut balonu söylemi doğru değil. Türkiye'de konut balonu olamaz. Pazarlama hatası olur. Dünyanın en genç nüfusa sahip ülkelerinden biriyiz" dedi.

Güllüce, inşaat sektöründeki firmalarla ilgili "Sektördeki firmalar nasıl ekol olurum,nasıl bir okula dönüşürüm diye düşünmeli.Ülkemize katma değerini arttırmanın yollarını aramalı" dedi.

İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm denmesi beni çok üzüyor. 19999 depremini hatırlayalım. Ben yüzlerce ceset çıkardım. Bu konuda vakit kaybedemeyiz" açıklamasında bulundu.

Bakan İdris Güllüce, büyük sorun haline gelen otopark sorununu çözmek için, devrimci nitelikte bir yönetmelik için çalıştıklarını belirtti.

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin paylaştığı tweet'ler :