Türkiye’nin İlk Monoray’ı Bu İle Geliyor!

18 October 2015

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Monoray Türkiye'de ilk kez İzmir'de hayata geçirilmiş olacak...

Türkiye'nin ilk monorayı İzmir Gaziemir'e geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile iki istasyon ve üç vagonlu üç tren seti için ihale yaptı.

Fuar İzmir’e ulaşımı kolaylaştıracak monoray projesi ihalesine 8 firma katıldı. İzmir Banliyö’ye (İZBAN) entegre olacak ve sadece Gaziemir’deki yeni fuar kompleksine ulaşımı sağlayacak 2.2 kilometrelik monoray sistemi, gidiş-dönüş çift hat olacak.

Monoray İZBAN’ın ESBAŞ istasyonundan başlayacak ve Akçay Caddesi’ni keserek çevreyolu-Gaziemir Kavşağı-çevreyolu paralelinden devam ederek Fuar İzmir’e ulaşacak. Monoray araç depolama ve bakım onarım tesislerinde kurulacak olan işletme kontrol merkezinden işletilecek ama gerekirse manuel olarak da sürülebilecek.

Üç aşamalı olarak gerçekleştirilen ihalenin ön yeterlilik ihalesine Erka-As Proje Ve Araştırma İnş. Tur. Ve Tic. Ltd. Şti, Su-Yapı Müh Ve Müş. Aş.-Kmg Proje Müh. Müş. Bilişim Tek. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Prota Mühendislik Proje Dan. Hizm. A.Ş., Proyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş., Emay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik A.Ş., Arup Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti - Boğaziçi Proje Mühen. Plan. ve İnş. San. Tic. Ltd.Şti. İş Ortaklığı, Tekfen Mühendislik A.Ş., Aral Yapı İnşaat Turizm Reklamcılık Gıda San. ve Tic. A.Ş. firmaları katıldı.

İHA