Üç banka konut kredisi faiz indirimine gitti

24 July 2019

Haziran ayında başlayan konut kredisi faiz indirimleri Temmuz ayında da sürüyor. İndirimler sonrasında ortalama konut kredisi faiz oranı yüzde 2'nin altına inerek yatırımcıları memnun etti. Konut satışlarında Türkiye genelinde yaşanan genel düşüşün en büyük nedeni olarak gösterilen yüksek faiz oranlarına sahip konut kredilerinde indirimlerin süreceği yönünde beklenti bulunuyor.

ÖZEL BANKALARIN İNDİRİMİ SÜRÜYOR

Konut kredilerinde bugün 3 özel banka faiz indirimine gitti. Faiz indirimine giden bankalar arasında HSBC, ICBC Bank ve Anadolu Bank bulunuyor.

En son faiz indirimini 16 Temmuz'da yapan Anadolu Bank yeni bir indirime gitti ve 5 yıl vadeye kadar sunduğu konut kredilerinde yüzde 15'lik düşüş yaptı. Buna göre, Anadolu Bank'ta 5 yıl vadeye kadar yüzde 2.15 olan faizlerini yüzde 2 seviyesine çekerken yüzde 2.30 oranından sunduğu 10 yıl vadeli konut kredilerinde değişim olmadı.

Bir diğer faiz indirimine giden HSBC Bank, bugünden itibaren 10 yıl vadede uyguladığı yüzde 2.25 olan faiz oranları indirim sonrası yüzde 1.99 oranından sunmaya başladı. Banka böylelikle 26 puan faiz indirimine gitmiş oldu. Son indirimle birlikte HSBC'de 10 yıl vadede 100 bin TL tutarındaki konut kredisinin aylık taksitleri 2 bin 200 TL seviyesinden başlarken toplam geri ödemesi 263 bin TL oldu.

ICBC Bank ise kampanyalı konut kredilerinde indirime gitti. Yeni evim konut kredisi adı altında sunulan kredilerde yüzde 1.57 olan faizler indirimle birlikte 10 yıl vadeye dek yüzde 1.53 oranından sunulmaya başlandı. ICBC Bank'ta standart konut kredileri ise yüzde 2.30 oranından sunulmaya devam ediliyor.