Ukra İnşaat İçin 91 Yıl Hapis İsteniyor

03 June 2016

Arada 5 yıl geçmesine rağmen evlerini teslim alamayan Esenyurt Ukra City mağdurları Ukra İnşaat’ın yöneticilerini mahkemeye verdi. Her bir şüpheli 26 yıldan 91 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. ..

Esenyurt imar sorunun simgesi haline gelen Ukra City projesinde aradan 5 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerini evlerini teslim alamadı. Ukra City mağdurları Ukra İnşaat yöneticileri hakkında “Şirket ve kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan 13'er kez 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Önceki gün yapılan davanın ilk duruşmada “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan 13 kez 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. Her bir şüpheli 26 yıldan 91 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tamamı tutuksuz yargılanan Ukra İnşaat'ın yöneticileri Atilla Yavuz, Ziya Balcı ve Mustafa Kaya ile eski yöneticisi Yusuf Adak katılmadı. Şikayetçiler Ali Özcan, Canan Sepken, Müyesser Dulundu, Zerrin Vural Anıl, Aytan Pamuk, Fatma Balcı, Jale Acar Yaşar, SelçukArık, Semra Sariye Vural, Sezayi Şenol ve avukatları ise duruşmada hazır bulundu.